Avoimuutta ja yhdessä tekemisen henkeä

Milka Tommila valittiin Porin Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan puheenjohtajaksi viime syksynä. Yrittäjänä toimivan Tommilan mukaan puolueen paikallisia päätavoitteita on kolme: Yhdessä tekemisen henkeä pitää kasvattaa ja rivejä tiivistää, punavihreää yhteistyötä tulee vaalia ja lisätä ja uusia jäseniä pitää hankkia mukaan puolueen toimintaan.

– Viimeinen näistä on vaikein ja siihen pitää siksi myös erityisesti panostaa ja etsiä myös uusia keinoja. Meillä on tällä hetkellä tosi aktiivisesti toimiva Vasemmistonuorten joukko, ja heidän kanssaan yhteistyössä olemme suunnittelemassa uusille, toiminnasta kiinnostuneille tilaisuuksia, joissa asioista voidaan avoimesti keskustella.

Milka Tommilan toimintalinjaan kuuluu erityisesti juuri avoimmuus, keskustelun ylläpitäminen, välittömyys ja toiminnan läpinäkyvyys.
– Pois turha jäykistely. Kokousten ja kokoontumisten pitää olla sellaisia, että ihmiset uskaltavat kysyä ja kyseenalaistaa. Uskaltavat sanoa mielipiteensä vapaasti eikä se haittaa, vaikka hauskaakin olisi.
Tommilan mukaan paikallisen Vasemmistoliiton toimintaan mahtuvat mukaan kaikenikäiset ihmiset.
-Vanhemmilla jäsenillä on paljon tietoa ja taitoa, ja meidän pitää mahdollistaa myös tämän siirtyminen nuoremmille sukupolville. Jatkumoa on ylläpidettävä ja jokaisen osallistumiselle on annettava arvoa – sillä sitä yhdessä tekemisen meininkiä synnytetään!

Pyöreän pöydän kokoukset

Jokaista Porin kaupunginvaltuuston kokousta edeltää sunnuntai-illan Pyöreän pöydän kokous.
-Se on avoin tilaisuus, jonne kuka tahansa voi tulla. Siellä ovat paikalla kaupunginvaltuutetut ja muut kuntapolitiikassa aktiivisesti mukana olevat ja keskustellaan valtuuston asialistalla olevista ja muista ajankohtaisista asioista.
Tommila korostaa, että tilaisuus on avoin ja kaikki ovat tervetulleita kertomaan asioista oman kantansa ja kuuntelemaan mitä mieltä valtuutetut asioista ovat ja miten päätökset syntyvät.

Siis valtuustoa edeltävänä sunnuntaina klo 19 Puistotalolla, Eteläpuisto 14. Tällä viikolla, kun sunnuntai on vaalipäivä, on tilaisuus jo torstaina 25.1.