Fingerporin juhlavuosi oli menestys

Kansallissarjakuvaksi noussut Fingerpori vietti 2017 kymmenvuotisjuhlaansa. Pertti Jarlan luoma sarjakuva eriskummallisesta kaupungista tavoittaa noin miljoona uskollista lukijaa kuutena päivänä viikossa. Fingerpori ilmestyy 45 mediassa, joista 35 on printtilehtiä ja loput nettijulkaisijoita. Ei siis ihme, että kansa jaksaa taittaa peistä Fingervitseistä keskustelupalstoilla. Lukijoiden ideoita keräävään juustomestari@yahoo.com -osoitteeseen ropisee sadoittain ehdotuksia joka viikko.

Myös kokoelmateokset kiinnostavat. Viime vuonna maailmalle lähti lähes 50 000 Fingerpori-opusta, joista erityisen suosittu oli 10 800 kappaleen myynnillään 10-vuotta jatkuneen menestyksen kunniaksi toteutettu Fingerpori – Juhlakunnossa -kirja, johon on koottu pitkiä Fingerpori-tarinoita, sarjan historiikki ja tietoa tekijästä.

Myyntimenestyksiä olivat myös 12 100 kappaleen myynnillä kultakantinen Fingerpori 10 -kokoelma sekä laajennetut isopokkariversiot Rivo-Riitta, Fingerporin ISO Postilla sekä Fingerpori from Finland XL, englanninkielinen strippivalikoima “käännöskelvottomaksi” väitetystä sarjasta. Näiden teosten myötä Fingerpori dominoi vuoden 2017 myydyimpien kotimaisten sarjakuvien listaa valloittaen kaikkiaan 9 sijaa 20 myydyimmästä julkaisusta.

Arktinen Banaani on tunnettu erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kärkeä edustavat Fingerpori-sarjakuvat. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös mm. jännitys- ja vakoilukirjallisuuteen tähtinään kirjailijanimet Max Manner, Jukka Parkkari ja Jukka Rislakki.