Heikoimpien äänet kuuluviin

Marja Ruohonen on lähihoitaja ja työssä Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelujen toimialueella, Antinkartanon kuntoutuskeskuksessa.

− Olen työskennellyt Antinkartanossa jo kohta 27 vuotta ja pidän työstäni kehitysvammaisten parissa. Työ on juuri sellaista sopivan haasteellista ja mielenkiintoista.
Marja Ruohonen on kuntavaaliehdokkaana, koska hän haluaa vaikuttaa asioihin ja heikoimmista on pidettävä huolta.
− Heidän äänensä on myös saatava kuuluviin.  Vasemmistoliiton kautta siihen on mahdollisuus. Olen kasvanut vasemmistolaisessa perheessä ja sukuni, jo isoisoisäni oli vasemmistolainen. Tämä on niin kuin verenperintö. En ole koskaan kuvitellutkaan voivani kuulua mihinkään muuhun puolueeseen.

Lapsesta asti Pinsku

Ruohonen on JHL 078 hallituksen jäsen, luottamusmies ja 1. varatyösuojeluvaltuutettu.
Hän käy myös vapaa-ajalla tekemässä JHL koulutiedotusta opiskelijoiden parissa, eli puhumassa opiskelijoille ammattiyhdistysliikkeestä ja siihen kuulumisen tärkeydestä, kun pääsevät työelämään. Hän on lisäksi Porin kaupungin sivistyslautakunnan varsinainen jäsen ja SAK:n Porin paikallisjärjestön sihteeri.
− Vapaa ajalla toimin myös Pinskujen parissa. Pioneerit eli Pinskut, on lapsi-ja varhaisnuorisojärjestö. Olen itse ollut Pinskujen toiminnassa mukana pienestä pitäen. Koen toiminnan tärkeäksi lapsien parissa, koska heissä on meidän tulevaisuus.
Marja Ruohonen kertoo, että se mitä hän itse on saanut lapsena evääksi elämälleen Pinskujen parissa toimiessaan, hän haluaa  jakaa myös tuleville polville ja toimijoille.
− Pinskujen parissa olen saanut kokea mahtavia elämyksiä ja olen saanut ystäviä, jotka ovat olleet koko elämäni ystäviä ja ovat edelleen. Se yhdessä tekeminen ja toimiminen ja mitä sillä voi saada aikaan. Lasten aito palaute ja kiitos. Se on parasta, mitä tästä vapaaehtoisesti tehtävästä toiminnasta voi saada. Sen vuoksi tätä jaksan tehdä. Kaikkea kun ei voi mitata rahassa ja kaikkea ei saa rahalla.

Ei yksityistämiselle

Tulevaisuus on täynnä isoja muutoksia.
− Tietysti tulevaisuus tuntuu kauhistuttavalta. Mitä kaikkea Sote tuo tullessaan ja maakuntauudistus? Jääkö heikommat jalkoihin? Saako kaikki kuntalaiset palvelunsa tasavertaisina? Tämä on suurin huoleni. Mitä se valinnanvapaus lopulta on? Kuka hoitaa ja ketä? Entäs ne kaikkein sairaimmat ja köyhimmät kuntalaiset? Pidetäänkö heistä myös huolta? Kuka heitä haluaa hoitaa?
Marja Ruohonen haluaa säilyttää julkiset palvelut kunnan omana palveluna.
− Näin ne ovat kaikkien kuntalaisten käytettävissä ja kustannukset pysyvät kohtuullisina ja kaikilla kuntalaisilla on niihin varaa.
Nuorten ja lasten asiat ovat myös lähellä Ruohosen sydäntä.
− Ja ennaltaehkäisevän työn näen erittäin tärkeänä niin lastensuojelussa kuin mielenterveystyössä. Tähän pitäisi kunnan satsata. Se on paljon halvempaa kuin ns. “kriisityö”,  kun jotain on jo sattunut ja sitten vasta ruvetaan tekemään jotain.

Energiaa riittää

Marja Ruohonen on kahden pojan yksinhuoltaja. Lapset ovat vuoroviikoin myös isällään. Perheeseen kuuluu myös burma-rotuinen Keppis-kissa.
−Liikunta on myös osa vapaa-aikaani tämän kaiken muun lisäksi. Sitä harrastan kun tältä kaikelta muulta toiminnalta ja kolmivuorotyöltä jää aikaa, toteaa Marja Ruohonen, joka on hänen oman luonnehdintansa mukaan reipas järjestöaktiivi.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 230