Kaupunki edistämään kylien elinvoimaisuutta, ei tyhjentämään niitä

Kiinteistöpalvelupäällikkö Oili Heino on yksi niistä tekijöistä, jotka lähtevät, kun puolue kutsuu.
− En ole koskaan ajatellut, että vasemmistolaisuudelle olisi varteenotettavaa vaihtoehtoa. Jos minulta kysytään miksi Vasemmistoliitto, minä vastaan miksi ei.

Oili Heino on aktiivinen luottamushenkilö. Hän on Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen jäsen, Porin Linjat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Satasoten johtoryhmän jäsen, Kevan hallituksen varajäsen, Porin teatteritalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja, JHL27:n hallituksen jäsen, Satakunnan Vasemmistonaisten puhenainen, sekä Satakunnan Vasemmistoliiton hallituksen ja Porin Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön hallituksen jäsen.
Näiden luottamustoimien kautta nousevat myös ne asiat, joihin Oili Heino haluaisi kaupunginvaltuutettuna vaikuttaa.

Verovaroilla palveluita, ei voittoa

− Sote-uudistuksen kannatettavana tavoitteena oli julkisten palveluiden ja alueellisen tasa-arvon parantaminen. Siitä tavoitteesta haluan pitää kiinni edelleen.
Heinon mielestä on valitettavaa, että uudistuksen päämääräksi on nyt muodostunut palveluiden yksityistäminen ja yksityisten yritysten aseman edistäminen.
− Kerättävät verorahat on tarkoitettu palvelujen tuottamiseen, ei yksityisten yritysten voittoihin. Sote-palveluiden valinnanvapaus pirstoo palvelujärjestelmää ja vaarantaa sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteensovittamisen sekä kustannustehokkuuden ja alueellisen yhdenvertaisuuden.

Kysymys tahdosta, ei rahasta

Oili Heinolle toinen tärkeä asia on joukkoliikenne.
− Joukkoliikenteen kehittäminen Porissa on mielestäni kiinni jo enemmän tahdosta kuin rahasta. Ihmisten pitäisi päästä myös iltaisin tai viikonloppuisin liikkeelle, päästä vaikka teatteriin tai elokuviin. Nyt ei pääse edes rahalla, kun vuorot on lopetettu.
Heino korostaa, että Poria ei voi verrata Helsinkiin tai Tampereeseen. Niissä kulkijoiden massa on eri luokkaa.
− Silti me voimme kehittää joukkoliikennettämme paljon.  Kaupungin pitää edistää kylien elinvoimaisuutta, ei tyhjentää niitä. Joukkoliikenteen ylläpitäminen on osa sitä. Kouluja ei saa lopettaa, palveluja ei saa viedä pois kyliltä. Koulu on usein kylän ydin eikä lapsiperheitä saada kyliin, joista koulu on jo lopetettu. Ja joukkoliikenteen avulla pitää antaa ihmisille mahdollisuus asua kylissä silloinkin, kun omaa autoa ei ole mahdollisuus käyttää.

Jakamisen oikeudenmukaisuudesta huolehdittava

Porin kaupungin suurimmat ongelmat kiteytyvät kuitenkin Oili Heinon mielestä johtamiseen.
− Toivon, että organisaatiouudistus toisi asiaan parannusta. Mutta jos muuttuvat vain nimikkeet eikä mikään muu, on koko työ valunut hukkaan.
Toinen kipukohta on talous.
− Tosiasia on se, että rahaa on tulevaisuudessa vähemmän. Siksi on entistä tärkeämpää, että sen oikeudenmukaisesta jakamisesta huolehditaan tarkasti. Sote-uudistuksesta huolimatta kaupunki tulee edelleen vastaamaan hyvin tärkeistä asioista.  Äänestäminen on ainoa keino vaikuttaa siihen kuka ja miten asioista tullaan päättämään. Kunpa kukaan ei jättäisi mahdollisuuttaan käyttämättä!

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 202