Liian moni menettää toivonsa

Gregor Takjar on asunut Suomessa 11. vuotta. Hän tuli Virosta Suomeen lapsena, perheensä kanssa. Hän on käynyt koulut Suomessa ja on nyt onnellinen, hänellä on työpaikka ja asunto.
Gregor Takjar lähti kuntavaaliehdokkaaksi ajatellen taloustilannetta.
− Jos ei mihinkään lähde mukaan, ei mihinkään voi vaikuttaa. Minä haluan nähdä voinko vaikuttaa siihen, että kansalaisilla täällä on asiat paremmin.
Takjar puhuu perusihmisistä, perustarpeista; työstä, asunnosta, toimeentulosta, perheen perustamisesta, pärjäämisestä.
− Ei tavallinen ihminen voi vaikuttaa työttömyyteen, vaikka hänestä tehtäisiin miten syyllinen.

Onnellinen mies

Gregor Takjar teki 160 työhakemusta. Lopulta vuokratyöfirman kautta hän löysi työpaikan.  Hänellä on työsuhde, vuoden työsopimus taskussa. Määräaikainen, mutta kokonaiseksi vuodeksi, hän hymyilee tyytyväisenä. Ylpeänä hän kertoo kolmivuorotyöstään muovia kierrättävässä yrityksessä. Innostuneena hän kertoo kierrätyksen hienoudesta.
− Liian moni menettää toivonsa. Kun vaatimukset työpaikoissa on niin kovat, ettet pääse edes koeajalle oppimaan ja osoittamaan, että olet hyvä työntekijä. Sitä on vaikea ymmärtää, koska koeajalla voi työntekijän laittaa pois, jos ei ole hyvä.
− Työharjoittelija ei ole työssä. Hän on työtön niin kauan kunnes saa palkkaa. Ei voi olla palkaton työntekijä.
Gregor Takjar jättää sanomatta mikä palkaton työntekijä on.
− Minä haluaisin auttaa tavallista ihmistä, hänen tavallisissa huolissaan. Antaa toivoa ja vaikuttaa asioihin ja asenteisiin.

Yhdessä toivo paremmasta

Takjarin mielestä kaikkein vaikeinta on se, että ihmiset eivät saa töitä.
− On vaikeaa, jos olet nuori, eikä kokemusta vielä ole. On vaikeaa, jos on ikää, on liikaa kokemusta, ylikoulutettu. Tuntuu, että jos työssä pitää olla pitkään, nuoret eivät mahdu työmarkkinoille. Kaikki eivät ole sellaisia, että voisivat opiskella erilaisia tutkintoja. On myös ihmisiä, jotka haluavat tehdä käsillään työtä. Molempia tarvitaan, tietenkin.
Takjarilla ei ole ratkaisua ja hän tietää, että työllisyyys on vaikea asia, mutta hän uskoo, että jos kaikki toimivat yhdessä saman päämäärän hyväksi, se onnistuu.
− Ei saisi ajatella kaikki sieltä varakkaiden näkökulmasta, koska työttömillä tai muilla pienituloisilla ei ole ylimääräistä rahaa. Ei maksujen nostamiseen, ei säästämiseen, ei kodin ostamiseen ja perheen perustamiseen. Kaiken pohjana on se, että saa töitä. Pahinta on se, että ihmisiä syytetään, että he eivät halua töihin, että ovat laiskoja tai köyhiä vain omasta syystä.
Gregor Takjar ei menetä toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Sen puolesta hän haluaa tehdä työtä, että kaikki pärjäisivät päivästä toiseen ja saisivat tarvitsemansa peruspalvelut omasta kotikaupungistaan.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 235