Luonnon ja ympäristön puolesta

Sirpa Muurinen on aina ollut arvomaailmaltaan vasemmistolainen, mutta kuutisen vuotta sitten hän astui mukaan vasemmistolaiseen toimintaan. Nyt hänelle on kertynyt jo useita luottamustehtäviä ja paljon tekemistä.

Muurinen on Porin Vesi Oy:n johtokunnan jäsen, samoin Porin kaupungin jätelautakunnan jäsen. Hän on Kiinteistö Oy Luotsinmäen puhdistamon hallituksessa, ja on tehnyt myös maanmittaustoimituksia uskottuna miehenä.
– Olen koulutukseltani prosessi-insinööri ja työskennellyt useammassakin työpaikassa, jossa kysymys on ympäristönhoidosta, veden puhtaudesta ja puhdistamisesta, joten luonnollisesti kaikki ympäristöasiat ovat minulle erittäin tärkeitä ja niistä haluaisin myön kaupunginvaltuutettuna huolehtia.

Puhdas luonto on etuoikeus

Sirpa Muurinen haluaisi pitää huolta siitä, että kaupunkilaisilla olisi tasapuolisesti mahdollisuus nauttia puhtaasta ympäristöstä, luonnon suomista mahdollisuuksista – ja nauttia niistä nimenomaan liikkuen.
– Liikunta antaa paljon myös ihmisen mielen terveydelle. Meillä on ympärillämme todella upeaa luontoa liikuntamahdolisuuksineen, mutta näistä paikoista pitää pitää myös huolta.
Sirpa Muurinen on itse aikamoinen metsässäkulkija. Mukaan kesäisin ja syksyisin tarttuvat niin marjat kuin sienetkin.
– Se on valtava etuoikeus asua niin, että marjaan pääsee melkeinpä suoraan omasta kotipihasta. Meidän on pidettävä huolta ympäristöstämme myös niin, että seuraavatkin sukupolvet voivat nauttia siitä. Se ei tarkoita sitä, että kehitys pitäisi pysäyttää, rakentaminen tai teollisuus kieltää , ei. Nykyaika kehittyneine tekniikoineen  antaa mahdollisuuden siihen, että kehityksen ja eteenpäinmenon ei tarvitse merkitä ympäristön pilaamista.

Säästöjä väärästä paikasta

Porin kaupungissa on Sirpa Muurisen mielestä liikaa sisäpiiripäättämistä ja avoimutta liian vähän.
– Porissa säästetään vääristä paikoista. Veroäyrin nostaminen olisi järkevämpää kuin palvelumaksujen korottaminen. Esimerkiksi Porin Vesi ei voi olla paikkaamassa kaupungin ontuvaa taloutta, sen pitää olla paikkaamassa vesi- ja viemäriverkostoa.

Vasemmisto on kotini

Sirpa Muurinen toimii myös Porin Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön sihteerinä ja Satakunnan Vasemmistoliiton piirihallituksen jäsenenä.
-On mielenkiintoista nähdä vasemmiston toimintaa sen kaikilla tasoilla. Toiminta kertoo arvomaailmasta, joka on niin oma. Harvoin tulee sellaista asiaa tai tekoja, että haluaisin erityisesti kritisoida. Vasemmisto on niin kotini.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 222