Martti Vähä-Kulmala; työmies, kunnallismies ja urheilumies

 

Martti Vähä-Kulmala  2.4.1925-21.2.2017

Masa syntyi Anttilan torpassa Kauvatsalla.  Hän kasvoi työväen aatteeseen, köyhien ja vähempiosaisten auttaminen oli aina sydäntä lähellä. Hän oli työmies, kunnallismies ja urheilumies.

Urheilu oli hänelle enemmän kuin harrastus. Vuonna 1945 perustettiin Kauvatsan Tulos, isä oli yksi perustajajäsenistä. Urheilukassi oli eteisessä aina valmiina lähtöön vuosikymmenten ajan. Yleisurheilu- ja hiihtokilpailuista on muistoina lusikat ja pokaalit, osa niistä on paraatipaikalla kirjahyllyssä. Pokaaleja enemmän hän arvosti osallistumista ja mukanaoloa.  Kauvatsan seuratalon kentällä oli paljon aktiivista kilpailu- ja harrastustoimintaa, isä kannusti meitä kauvatsalaisia nuoria urheilun pariin. Kilpailuissa hän kävi ahkerasti vielä veteraani-ikäisenäkin. Myös shakin pelaamisen saloihin isä opetti meidät jo nuorena ja kävi itse kisoissakin vielä 2000-luvulla.

Kauvatsan kunnanvaltuustoon hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1951 ja kunnallisissa luottamustehtävissä eri tasoilla vierähti 44 vuotta. Mukaan mahtui myös luottamustehtäviä maakunta- ja läänitasolla. Yhteiskunnallisen päätöksenteon hän koki tärkeäksi, vain osallistumalla voi vaikuttaa. Viime vuosina hän toimi vielä veteraanijärjestössä.

Työura sähkömiehenä alkoi Kauvatsan sähköyhtiöstä ja jatkui Kokemäen sähköyhtiöön. Eläkepäivinä hän vielä kävi asentamassa tutuille ja puolitutuille sähköhelloja.

Pitkän ja hyvän elämän hän sai elää. Kesken ei jäänyt mitään. Äiti kyllä sanoi, että viimeiset uutiset jäi katsomatta.
Kaipamaan jäivät puoliso, lapset puolisoineen, lastenlapset ja lastenlastenlapset sekä laaja ystävien ja muiden sukulaisten joukko.

Kiitos isä

Eija ja Arja