Mietteitä kuntavaalien jälkeen

Olen pyöritellyt päässäni kaikenlaisia asioita, mistä voisi kirjoittaa. Välillä on ollut tosi pessimistinen olo sotesta, maakuntauudistuksesta, työttömien kiusaamisesta jne.

Olen aina ajatellut ja vakuutusmyyjillekin sanonut, että meillä on niin hyvä julkinen terveydenhuolto, että se varmasti pitää minusta huolen ilman ylimääräistä vakuutusta. Nyt nämä yhtiöt tarjoavat vakuutuksia, joilla voit päästä jonon ohi. Tämäkö nyt on sitä valinnan vapautta? Näinhän se tavallinen tuulipukukansa poistetaan yksityiseltä puolelta jonoja kasvattamasta.

Kuopiossa valmistuu valtava Pohjolan sairaalarakennus. Näin keskitetään pankki, vakuutus ja sairaala.

Näistä pessimistisistä ajatuksista on helppo siirtyä optimismiin. Puolueemme sai lisää kannattajia kuntavaaleissa. Porissakin tuli yksi lisäpaikka. Vaikka ehdokashankinta oli aluksi nihkeää, saimme kokoon oivan porukan. Tuli paljon uusia nuoria kasvoja, jotka keräsivät melkoisen potin ääniä. Nyt olisi tärkeää säilyttää tämä positiivinen meno jatkossakin. Se  luo uskoa tulevaisuuteen ja järjen lisääntymiseen päätöksenteossa.

Vielä toivoisin, että tämä työttömien syyllistäminen ja pompottelu loppuisi. Taas suunnitellaan uusia pakotteita ja sanktioita. Kun tehdään näin paljon muutoksia kerralla, ne lyövät toisiaan korville eikä todellakaan luoda niitä uusia työpaikkoja. Jos jokainen työtön lähettää 15 hakemusta kolmen kuukauden sisään, ovat työnantajien puhelimet, sähköpostit ja eteiset täynnä porukkaa.

Niin mitä sitten, sitä pitää kysyä.

Nautitaan tulevasta kesästä!

Porilainen piirihallituksen jäsen Sirpa Muurinen