Mu Poris o varaa huolehtia kaikista

Kaupungin tulee pitää peruspalvelut kunnossa, toteaa Erno Välimäki.
− Kaupungin tehtävä on huolehtia ihmisistä. Erityisesti heistä, jotka ovat huonokuntoisia tai vähävaraisia. Monia asioita voi ennaltaehkäistä, mutta se edellyttää varoja ja resursseja sekä ennaltaehkäisyn ymmärtämistä.  Vasemmistoliitto ehdottaa esimerkiksi maksutonta varhaiskasvatusta, ettei päivähoitomaksut olisi töihin menon kannustavuuden esteenä. Laadukas ja kaikki tavoittava varhaiskasvatus on myös parasta mahdollista ennaltaehkäisyä.
Erno Välimäen mielestä ihan samalla tavalla tarvitaan resursseja ja varoja päihde- ja mielenterveystyöhön niin, että apua saa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
Sote-uudistus tulee muuttamaan paljon.
− Kyllä, emmekä vielä edes tiedä mitä kaikkea. Mutta emme voi jäädä odottamaan sitä, kyllä ihmisten pitää saada hoivaa ja apua nyt. Se tulee kuitenkin aikaisintaan kahden vuoden päästä. Julkisia palveluja ei saa rapauttaa, vaan päinvastoin ne pitää olla hyvässä kunnossa muutosvaiheessa.

Luottamuskysymys

Porin kaupungin elinkeinopolitiikan pitäisi olla huomattavasti vireämpää.Sen avulla Porilla joko on tai ei ole varaa hyviin, kaikille mahdollisiin peruspalveluihin.
− Satakunnan suurimmista yhteisöveromaksajista yksikään ei ole Porissa. Elinkeinoelämän vireystilastojen mukaan Pori on sijalla 15-20. Nyt ei enää riitä, että kaupungin johto sanoo tekevänsä asioita, nyt pitää tulla myös tuloksia. Tämä on mielestäni jo luottamuskysymys, jos ei asiaa saa kuntoon sovitussa ajassa, pitää erota.
Vetoapua ei tule Helsingistä. Erno Välimäen mielestä satakuntalaiset, erityisesti hallituspuolueiden kansanedustajat ovat surkeita, eivätkä ole saaneet yhtään mitään aikaiseksi ajatellen Satakuntaa.
− Odottamaan ei enää parane jäädä, nyt on oikeasti jo tehtäväkin jotain.

Yksin ei pärjää

Politiikka on joukkuepeliä. Yksin ei voi vaikuttaa kuntapolitiikassakaan, vaan tarvitaan yhteistyökykyä.
− Rohkeat avaukset asioista ovat tärkeitä, mutta yhtä tärkeää on yhteistyössä muiden kanssa viedä se asia myös päätökseen asti. Oikeat kontaktit ja verkostot pitää olla, jotta niitä yhteistyökumppaneita löytyy. Pitää olla pelisilmää mitä ja milloin, mutta tarvitaan myös sinnikkyyttä ja päämäärätietoisuutta, toteaa Erno Välimäki.
Välimäki muistuttaa, että näillä avuilla Vasemmistoliitto sai esimerkiksi palautettua hoitajamitoituksen.
− Olemme myös tarttuneet vanhusten kotihoivan ongelmiin ja puutteisiin. On pidettävä huolta heistä, jotka eivät ehkä enää kykene itse nousemaan ja puolustamaan oikeuksiaan.  Asioihin pitää tarttua, jotta ne voidaan sitten ratkaista demokraattisin päätöksin.

Yhdessä meitä on enemmän

Erno Välimäki on aluetoimitsija. Hänen tiensä politiikkaan on kulkenut ammattiyhdistysliikkeen kautta. Nyt hän on kaupunginvaltuutettu, perusturvalautakunnan jäsen sekä Vasemmistoliiton Porin kunnallisjärjestön puheenjohtaja.
− Vasemmistoliitto edustaa aktiivista linjaa niin ammattiyhdistysliikkeessä kuin muuallakin. Me luotamme joukkovoimaan ja haluamme, että heikommista pidetään huolta.  Nämä ajatukset olivat niitä, jotka aikanaan saivat Vasemmistoliiton valitsemaan ja ne ovat aina yhtä tärkeitä.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 245