Murroksen ja muutoksen äärellä tärkeintä on käydä äänestämässä

Ahtaaja Jari Pajukoski lähti Vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokkaaksi kahdesta syystä.
− Puolueen ja duunareiden. Linjani on aina ollut sellainen, että mennään työ edellä. Ja sellainen työ, että sillä ihminen elää.
Jari Pajukoski tietää, missä ovat hänen juurensa. Hän muistelee äitiään, joka oli myymäläapulainen. Kun äidistä tuli myymälänhoitaja, tehtiin seinään reikä ja saatiin lisää tilaa perheelle. Ja kun poika halusi Sisu-verkkarit, ”sen toisen seuran suosimat”, jätti väki tulematta kauppaan. Niin tarkkaa oli aika joskus.

Pitkä kokemus

Ammattiyhdistysliike on ollut Pajukosken toinen koti. Puolue kolmas.
Jari Pajukoski on ollut Mäntyluodon Ahtaajat ry:n puheenjohtaja lähes 30 vuotta. Hän on ollut SAK:n paikallisjärjestön puheenjohtaja 17 vuotta. Istunut Porin kaupunginvaltuustossa viisi kautta. Maakuntahallituksessa kahdeksan vuotta. Sataman hallinnossa  22 vuotta. Hyvällä syyllä voi siis sanoa, että hän tuntee Porin poliittisen kentän niin kuin hän tuntee alansa duunaritkin.
− Ruosniemen Koiton kautta alkoi tämä kunnallispolitiikka meikäläisen kohdalla. Edelleen olen sen takana, että kaikki työpaikat luodaan mitä vaan voidaan. Meillä on toimiva satama, ihan niin kuin jokaisessa merenrantakaupungissa pitääkin olla. Ja jokainen laiva, joka Tanskan salmesta voi läpi tulla, voi tulla myös Poriin. Satama tukee koko lähialueen teollisuutta ja on mukana pitämässä teollisuuden pyörimässä.
Pajukoski kuvailee miten uudellekin teollisuudelle on tilaa, niin Mäntyluodossa kuin Tahkoluodossa. On tontteja valmiina – pitää vain olla ihmisiä, jotka vievät tietoa eteenpäin ja ulospäin.
− Mutta mitään isänmaallista kapitalismia ei ole olemassa ja sen takia liike on toiseen suuntaan, työtä viedään täältä ulos.

Palvelut sinne missä ihmiset on

Toimivalla infralla ja kaavoituksella on Pajukosken mukaan suuri merkitys. Mutta suuri merkitys on myös niillä peruspalveluilla tavalliselle ihmiselle, ettei niitä viedä pois, liian kauas.
− Kauppaa ei kunta voi kylälle määrätä, mutta muut peruspalvelut on kaupungin käsissä ja niitä pitää puolustaa. Pohjois-Porissa toimii esimerkiksi terveydenhuolto ihan kohtuudella, kaikki on keskitetty yhteen pisteeseen ja samanlaisia pisteitä pitää olla muuallakin. Mutta Pohjois-Porissa pitää pikaisesti, seuraavalla valtuustokaudella jo, ratkaista ylipaisuneen koulun ongelma.

Meidän kaikkien asioita

Porin kaupungin organisaatiouudistus on Jari Pajukosken mielestä periaatteessa hyvä. Kunhan siitä pidetään huoli, että demokratia toimii.
− Niillä, jotka lautakuntiin valitaan, pitää oikeasti olla aikaa ja tahtoa paneutua asioihin. Nyt kun ollaan niin monessa asiassa murroksen ja muutoksen äärellä, on erityisen tärkeää, että ihmiset lähtisivät äänestämään: Meidän kaikkien asioistahan tässä on kysymys.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 224