Nato ei ole mikään ratkaisu

Presidenttiehdokas Merja Kyllösen puolesta tehdään töitä Eetunaukiolla 27.1. klo 11-13.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen käynnisti kampanjansa viikonloppuna Helsingissä. Samana viikonloppuna oli koolla myös Vasemmistoliiton puoluevaltuusto, jossa Kyllönen kävi pitämässä linjapuheensa.

Puheessaan hän korosti yhteiskunnallisen turvallisuuden tärkeyttä, joka koostuu monesta eri osatekijästä. Suomea ollaan ajamassa Natoon, mutta todellisuudessa se ei ole mikään ratkaisu. Järkevään ja turvallisuutta lisäävään ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan tarvitaan huomattavasti Natoa monipuolisemmat eväät.

– Sotilaallinen liittoutumattomuus on Suomelle vakautta edistävä ratkaisu. Se mahdollistaa Suomelle kokoaan suuremman roolin kansainvälisen rauhan edistäjänä. Sotilaallinen liittoutumattomuus parantaa myös Suomen mahdollisuuksia pysyä puolueettomana kriisiaikana, Kyllönen paalutti.

Hänen mukaansa kansallisesta turvallisuudesta puhuttaessa pitää puhua kaikista turvallisuuteen liittyvistä uhista. Ja niitähän riittää. Yksi suurimmista uhista liittyy ilmastonmuutokseen, jonka haitalliset vaikutukset alkavat olla jo nähtävillä eri puolilla maailmaa. Kun ympäröivä luonto muuttuu ihmisille elinkelvottomaksi, se merkitsee aina jonkinasteista ekokatastrofia. Sota ja aseelliset konfliktit tekevät ihmisistä pakolaisia, mutta niin tekee ruuan loppuminen.

Merja Kyllönen korosti erityisesti eriarvoistumisen kielteisiä vaikutuksia yhteiskuntarauhalle. Parhaiten se turvataan, kun kaikista pidetään huolta.

– Yhteiskunta, joka pitää kaikki mukana, sivistää, kouluttaa, hoitaa ja antaa mahdollisuuden elämään, on myös kansalaisilleen puolustamisen arvoinen. Eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen on yksinkertaisesti tärkein keinomme taata yhteiskuntarauha. Väitän, että turvallista yhteiskuntaa rakennetaan edelleen parhaiten poistamalla syrjintää, pienentämällä tuloeroja ja varmistamalla yleisen oikeudenmukaisuuden toteutuminen.

Presidenttiehdokas Merja Kyllösen 18.11.2017 Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa pitämä puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa: http://www.vasemmisto.fi/ajankohtaista/merjakyllonen-puoluevaltuusto/