Nyt pitää jokaisen pienituloisenkin lähteä äänestämään

Tapio Kivioja on rohkea mies. Hän nousee seisomaan ja ilmoittaa olevansa köyhä. Kertoo, että hänellä on paljon kokemusta köyhyydestä. Että hänen tuttavapiirissään on monia ihmisiä, joille toimeentulo on todella vaikeaa. Että vielä eläkkeelläkin pitää tehdä kaikenlaista työtä, että pärjää. Ihan vain niistä tavallisista, arkipäiväisistä menoista.
Tapio Kivioja on kyllästynyt siihen, että aina ja kaikessa mennään varakkaiden ihmisten ehdoilla. Vasemmistoliitosta hän on löytänyt ainoan paikan, jossa pienituloisiakin ajatellaan. Siellä ollaan hänen mielestään sitkeitä, jaksetaan ajaa oikeita asioita.
Tapio Kivioja on sitä mieltä, että nykyistä eduskuntaa ei saisi päästää päättämään mistään asioista.

Kun rahat ei riitä

Porissakin pitäisi Tapio Kiviojan mukaan meno muuttua.
− Siksi nyt jokaisen pienituloisen ihmisen pitää lähteä äänestämään. Että lakkaisi tämä maksujen ja hintojen korotukset. Terveydenhoitomaksut ovat köyhälle ihmiselle liian suuria. Ei siinä auta sotet eikä muut sotkut, kun rahat ei vaan riitä. Kun koko ajan maksuja korotetaan, on sitten kysymys terveydenhoidosta, sähköstä, vedestä, bussimaksuista – ei ne pysy vähävaraiset tässä enää edes juosten perässä.
Miksi, Tapio Kivioja kysyy, ei ajatella asioita ennalta?
− Sanotaan nyt vaikka eläkeläisten liikuntapaikkamaksut. Jos eläkeläisellä olisi varaa käydä vaikka säännöllisesti uimahallissa, säästyisi ehkä isojakin summia sieltä terveydenhuollosta.
Mutta kateus se vie sillinkin köyhän suusta.
− Nyt pitäisi kaikkien pienituloisten myös pitää yhteyttä ehdokkaisiin, kysellä, vaatia vastauksia ja kuulla ajatuksia. Ja äänestää. Että valituksi tulisivat oikeat ihmiset. Että ehdokkaat tietäisivät mitä ihmiset oikeasti ajattelevat, mitä tarvitsevat päätöksentekijöiltä.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 211