Pesäkarhut taistelee lauantaina SM-hallimestaruudesta

Naisten Halli-SM-lopputurnaus pelataan tulevana lauantaina Tampereen Pirkkahallissa, jossa panoksena on hallimestaruus. Pesäkarhut lähtee puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan rennolla otteella.

Neljä joukkuetta ovat selvittäneet tiensä lopputurnaukseen taistelemaan tämän vuoden hallimestaruusmitaleista. Päivän aikana nähdään yhteensä neljä ottelua. Ensimmäisestä välieräottelussa Pesäkarhut saa vastaansa sarjanousijan Hyvinkään Tahkon. Toisessa välieräotteluparissa taistelee Jyväskylän Kirittäret sekä Lapuan Virkiä. Voittajat jatkavat suoraan finaaliin ja häviäjät pelaavat iltapäivän ottelussa pronssista.

Hyvinkään Tahko teki kovaa jälkeä omassa alkulohkossaan. Se voitti ennakkoluulottomalla sekä räväkällä asenteella oman lohkonsa. Pesäkarhut saakin lähteä ensimmäiseen otteluun tiukalla otteella, sillä Hyvinkää ei varmasti päästä mestarisuosikki Pesäkarhuja helpolla.

– Totta kai lauantaina yksi tavoitteista on hallimestaruuden voittaminen, mutta ennen kaikkea focus on omissa teemoissamme. Meidän suurimmat tavoitteet ovat syksyllä ja viemme koko ajan peliä eteenpäin kohti tärkeitä tavoitteita, pohtii Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund.

Pesäkarhut voitti oman alkulohkonsa puhtaasti eikä vastustajilla ollut minkäänlaista sanaa sanottavana. Pesäkarhut oli selvästi askeleen edellä alkulohkonsa muita joukkueita. Tulevana lauantaina Pesäkarhut ei lähde liikaa kiinnittämään huomiota vastustajiin, vaan keskittyminen on omassa tekemisessä. Kuvioita ei vielä tässä kohtaa tulla kokeilemaan sen kummemmin.

– Odotan lauantailta kovia otteluita ja sitä, että meidät tullaan tosissaan testaamaan missä mennään. Joukkue ei vielä tänä hallikautena ole joutunut kunnon testiin ja odotankin, että nyt näin tulee käymään ja vastustajat haastavat esimerkiksi meidän ulkokentän toden teolla, Österlund tunnelmoi jo tulevia pelejä.

Pesäkarhujen harjoitusottelut ovat osoittaneet joukkueen olevan hyvässä kunnossa eikä sillä ole missään kohtaa ollut minkäänlaisia ongelmia pelin voittamisen suhteen. Lauantaina tullaan näkemään pystyykö Pesäkarhut uusimaan hallimestaruutensa.

Lopputurnauksen ottelut ovat myös nähtävissä suorina Ruutu –palvelun kautta. (kuva: Topi-Aleksi Lohiranta)