Pori porilaisille, ei poliittisille keinottelijoille

Sähköasentaja Jarmo Koskinen on juuri jättämässä työuransa Porin kaupungin Palveluliikelaitoksen palveluksessa ja siirtymässä eläkkeelle.
Hänellä on selkeä näkökulma siihen, mitä on vikana nykypäivänä ja mitä pitäisi tehdä.
− Työntekijät kunniaan.  Organisaatiomuutos toisensa perään ei tee mitään muuta kuin rassaa työntekijöitä. Kokoomuksen Vasamahan lähtee siitä, että väkeä on liikaa, että ollaan vaan kunnan elättejä. Nyt näyttää silta, että kaupungin teknistä palvelukeskusta ollaan pienimässä kokoomuksen taholta.
Jarmo Koskisen on vaikea kestää arvostelua, joka perustuu tietämättömyyteen, siis että kunnan oman työn laatu olisi huonoa ja ukot vaan nojailee työpaikallaan.
−Tervetuloa katsomaan Maantiekadun terveyskeskuksen uudistustyötä, joka pääosin tehtiin kunnan omana työnä. Laatu on korkea ja aikataulussa pysyttiin. Kyllä tällaiset omat palvelut on säilytettävä tai saadaan kalliisti maksaa, kun kaikki teetetään yksityisin voimin. Ihan niinkuin terveyspalvelut pitää olla kaikille, vanhuspalvelut ja varhaiskasvatus. Eikä työntekijöitä saa vetää niin tiukoille, ettei mitään inhimillisyyttä  ja jaksamista enää pysty työssään osoittamaan.
Jarmo Koskinen on sitä mieltä, että hänen työnsä on tehty. Mutta hän on vakuuttunut siitä, että kaupungin työntekijät, ne tekevät kädet, ne tekevät parhaansa. Ne kantavat vastuunsa ja murehtivat, kun palveluja heikennetään.

Kuppaajien kumartelua

Koskisen mielestä Porin poliittinen johto kumartaa kuppaajia. Esimerkiksi hän nostaa Lammin tuulipuiston suunnitelmat.
−  Eikö se ole jo nähty mihin se tie vie. Rahalla ei ole moraalia.
Mutta työpaikkoja Poriin tarvitaan, siitä on Koskinenkin samaa mieltä.
− Juu, Luukkonen on saanut tänne tomaattitarhan. Hieno juttu, mutta vähän muutakin varmaan olisi jo pitänyt saada. Porissa on kaikki edellytykset luoda uusia työpaikkoja, joita tänne ehdottomasti tarvitaan. Meillä on satama, lentokenttä, oikealla kaavoituksella tontteja.  Tällä saralla elinkeinopolitiikasta vastuussa olevien pitää toimia kovemmin.
Siitä on Koskisen mielestä pidettävä kiinni, ettei peruspalveluja yhtään saa huonontaa.
− Sotessa  raha voi mennä sinne yksityisiin palveluihin, mutta ihmiset käyttää näitä peruspalveluja ja niihin pitää olla pääsy kaikilla ja niihin pitää satsata. Peruspalvelut pitää olla ihmisille yhteiskunnan järjestämiä. Yksityiset palveluntarjoaja-yritykset toimivat vain voiton tavoittelun pohjalta, ne eivät toimi hyväntekeväisyyden pohjalta. Nykyinen ja tuleva suuntaus päätöksenteossa näyttää vievän päätöksenteon pois Suomen kansalta.
Joukossa voimaa

Jarmo Koskinen on ollut nuoresta asti vasemmistolainen.
− Siitä se taisi lähteä, että otin osaa solidaarisuustoimintaan. Iso askel oli Chile solidaarisuus-liike 70-luvun alussa. Se johti minut silloiseen vasemmiston nuorisoliikkeeseen. Vasemmistoliitto on valintani. Siitäkin huolimatta, että sitä joskus kritisoinkin.
− Minä olen realisti omien vaikuttamisenmahdollisuuksien suhteen, mutta haluan olla mukana, kannustamassa ja tukena. Kyllä minä peräänkuulutan nyt ihmisissä sellaista taisteluhenkeä, ei sitä parane kaikkea vaan hiljaa hyväksyä. Ihan niin kuin ennenkin, joukolla vaikuttamaan!

Sanotaan EI!

Jarmo Koskinen kiteyttää ajatuksensa lauseeseen Pori porilaisille!
− Sanotaan ei poliittisille keinottelijoille, sanotaan ei kunnallisten toimintojen yksityistämisille, sanotaan ei yksityisille voitontavoittelijoille.

Pyrinnön miehiä

Jarmo Koskisen luottamustoimet liittyvät koko perheen urheiluharrastuksiin, hän on mukana kahdessa urheiluseurassa.  Ja edelleen hän eläkepäivinäänkin tulee jatkamaan kaikenlaista toimintaa Pyrinnön hyväksi, kuten tähänkin asti.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 213