Porin suurin ongelma on johtajuuden puute

Maakunta-asiantuntija Tuula Telin näkee muutoksessa mahdollisuuden. Hän on koko aikuisikänsä ollut mukana politiikassa ja nyt hän arvioi, että olemme mukana historiallisessa muutoksessa.
− Lähdin ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, koska olen utelias näkemään miten maailma muuttuu ja haluan olla mukana toimimassa tässä ajassa. Vasemmistoliiton riveissä olen aina ollut ja edelleen ajattelen, että tämä on puolue, joka muistaa muutoksessakin olla heikompien puolella.
Tuula Telin on Satakunnan eläkeläisten aluejärjestön puheenjohtaja sekä Porin eläkeläisten puheenjohtaja. Hän toimi pitkään Satakunnan sairaanhoitopiirin tilintarkastajana sekä sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnassa, yhteensä yli 20 vuotta. Samoin hän oli Porin tarkastuslautakunnan jäsen. Välillä elämä vei Porista Parkanoon, jossa hän oli myös kaupunginvaltuutettuna.
Tuula Telinin mielestä Porin ongelmista suurin on se, että johtajuutta ei ole.
− Poria johdetaan vanhakantaisesti, ja johtamisen kulttuuriin kuuluu jumiutuminen ja epäluuloisuus. Kun asiat eivät ole kenenkään hanskassa, ei ole myöskään kilpailukykyä, ei ole otetta, ei olla liikkeellä oikeaan aikaan. Eikä oikeasti tiedetä edes sitä, kenen pitäisi olla liikkeellä.
Telin on nähnyt miten jotkut muut rannikkokaupungit ovat kehittyneet, vaan ei Pori.
-Voi olla, että organisaatiouudistus on mahdollisuus, mutta siihen vaikuttaa olennaisesti se, keitä johtoon valitaan.

Ikäystävällinen kaupunki

Tuula Telin haluaisi vaikuttaa siihen, että Pori olisi ikäystävällinen kaupunki.
− Toki katson nt asiaa ikäihmisten näkökulmasta, mutta ikäystävällisyys koskee kyllä kaikkia.
Ikäihmisten näkökulmasta katsoen tärkeitä asioita olisi Telinin mielestä esteetön asuminen, tarvittaessa palvelujen saaminen kotiin suunnitelmallisesti siten, että olisi myös aikaa.
− Viisi minuuttia per asiakas ei ole palvelua.
Toimiva joukkoliikenne olisi ikäihmisille tärkeä palvelu.
− ikäihmisiltä pois maksut. Siten saataisiin lisää matkustajia, sitä kautta myös uusia reittejä ja aikatauluihin myös parannuksia. Kaikki eläkeläiset eivät ole hyvätuloisia. Pienituloisille eläkeläisille maksuton joukkoliikenne olisi iso asia.

Valtakunnalliset tavoitteet

Eläkeläiset ry:n  valtakunnalliset tavoitteet ovat kaikki Tuula Telinin mielestä tärkeitä asioita, joiden puolesta kannattaa kampanjoida.  Lähipalvelut, esteetön liikkuminen, riittävä ammattitaitoinen henkilökunta takaamaan hyvän hoivan, pois terveyskeskusmaksut ja liikuntapaikkamaksut yli 65-vuotiailta ja maksuttomat kokoontumistilat eläkeläistoimijoille. Eläkeläiset sanovat myös ei palvelujen pakkoyhtiöittämiselle ja yksityistämiselle ja haluavat vanhusneuvostojen äänen kuulumaan kunnallisesssa päätöksenteossa.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 236