Porin ympäristölautakunta mietti haittaamattomuutta

Ympäristöasiat työllistävät virastoa ja lautakuntaa.

Porin kaupungin ympäristö- ja lupalautakunnan kokous 11.10. oli keskusteleva mutta maltillinen. Puolentoistakymmentä asiakohtaa nuijittiin läpi pääasiassa hyvin valmisteltuina ja todettavina.

Ainoat enemmän keskustelua aiheuttaneet pykälät olivat kaupungin töihinottopolitiikka sekä tuulivoimaloiden mahdollinen haittaavuus ja asukkaiden kannanoton vaikutukset päätökseen.

Palkkausasia tuli esille kaupungineläinlääkärin tehtävän täytöstä pieneläinlääkärillä. Keskustelua aiheutti se, että Porin pitäisi laajemmin ottaa huomioon työllisyysnäkökohdat ja pätevimmän palkkaaminen tehtäviin. On käynyt melko usein niin, että kun valtuusto on päättänyt henkilön palkkaamisesta, tämä ei otakaan tehtävää vastaan.

Työhalukkaat testaavat mahdollisuuksiaan lähettämällä hakemuksia eri paikkoihin. Tämä on laillista ja hyväksyttävää. Siksi ei pidä loukkaantua, vaikka Porin kaupunki ei olisikaan lopulta kaikkien mielestä niin vetovoimainen.

Keskustelua aiheutti lisäksi erityisesti se, että palkkakustannukset hirvittävät. Vasemmistoliiton uusi päättäjä Kristiina Suutari käytti puheenvuoron. Puheenvuorossaan Suutari korosti, että pätevän isompipalkkaisen töihin otto tulee ajan mittaan halvemmaksi kuin pätemättömän halvemmalla saatavan. Keskustelun kirvoitti pieneläinlääkärin viran täyttäminen.

Tuulipuisto Ahlaisten Lammissa aiheutti myös keskustelua. Kiusallisinta päätöskohdassa oli se, että aiheesta tehdyn selvityksen mukaan voimalasta ei aiheudu haittaa.

Selvityksen tekijästä tai hänen perusteistaan ei kuitenkaan lautakunnalle ollut antaa tietoa, mikä tietysti harmitti päättäjiä.

Kristiina, teksti ja kuva