Tasavertaisuutta jokaiselle lapselle 

Turvahenkilö Rami Virtanen on naimisissa oleva kahden lapsen isä. Hän on kannattanut työväenaatetta teini-ikäisestä asti ja ollut myös mukana poliittisessa toiminnassa.
− Viime vuosina olen jättänyt politiikkaa taka-alalle, koska halusin antaa aikani perheelle ja pienille lapsille. Nyt, kun lapset ovat vähän isompia, haluan jatkaa politiikassa. Kuntavaalissa haluan puhua lapsiperheiden sekä kunnallisten ja kunnollisten peruspalveluiden puolesta.
Rami ei näe järkeä julkisten palvelujen yksityistämisessä.
− Palvelut eivät parane, eikä säästöä synny. Uskon myös ruohonjuuritason demokratiaan, jossa ihmiset pitäisi ottaa mukaan oman asuinalueensa ja yhteisönsä päätöksentekoon. Itse asun Isojoenrannalla ja tänne tarvittaisiin mielestäni päiväkoti sekä turvallisempi koulutie lapsille. Jalankulku Isojoenranta -Kalaholma rautatiesillalla ei ole turvallista. Paikalliset ihmiset tämän tiedostavat hyvin, mutta kuunteleeko heitä kukaan?

Lapsi- ja perheystävällinen Pori? 

Rami Virtanen haluaa nostaa esille myös taloudellisten huolten kanssa kamppailevat lapsiperheet sekä työttömyydestä kärsivät perheet.
− Päivähoitomaksut voivat esimerkiksi olla todella iso menoerä perheelle. Maksuton päivähoito tai edes maksujen kohtuullistaminen auttaisi monia ja mahdollistaisi töihin menon niin, että sen seurauksena perheen tulot jäävät plussan puolelle. Pori ei ole perheystävällinen kaupunki, jos se ei kuule perheiden hätää.
Virtasen mielestä säästöjen kohdistaminen varhaiskasvatukseen ja kouluihin on lyhytnäköistä politiikkaa.
− Heikoimmat kärsivät eniten, kun lakkautetaan kyläkouluja ja suurennetaan ryhmäkokoja. Ne, jotka tarvitsisivat eniten apua ja tukea.
Virtanen näkee myös sen, että monet riennot ovat niin hintavia, ettei perheillä ole niihin varaa.
− Pitäisi saada kaupunki ja yhdistykset miettimään, miten tämä kaupunki voisi oikeasti olla lapsi- ja perheystävällinen. Miten Porin kaupunki voisi olla hyvä, turvallinen ja myös virikkeellinen kaikille, tulotasoon katsomatta. Olisi hienoa, jos saisimme herätettyä yhteisöllisyyttä ja ihmiset mukaan vaikuttamaan oman elinympäristönsä asioihin ja tekemään siitä hyvä myös jokaiselle lapselle.