Ajankohtainen kirja fasismin suomalaisesta historiasta
Oula Silvennoisen, Marko Tikan ja Aapo Roseliuksen Suomalaiset fasistit -teos piirtää ensimmäistä kertaa näkyviin koko sotienvälisen ajanjakson suomalaisen fasismin kaaren, osoittaa jatkuvuuden nykypäivään ja kertoo, miten lähellä fasistinen kaappaus Suomessa olikaan.
”Kiväärin kieli on ainoa maailmankieli, paljon selvempi kuin esperanto tai muut vastaavat potaskat. Siis rasvaa kiväärisi ja kiillota saappaasi.”
Fasismi ja aatteet ovat jälleen osa eurooppalaista politiikkaa. Suomalaiset fasistit -teos kertoo, mistä fasismissa oli ja on kysymys, ja millaista yhteiskuntaa suomalaiset 1920-1930-lukujen fasistit tavoittelivat.
Käsittelyssä ovat niin henkilöt, aatteet kuin toimintakin. Kirjoittajat näyttävät, kuinka fasistisilla liikkeillä oli jäsenmääräänsä suurempi vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan: fasismin aatteet levisivät avoimesti fasististen liikkeiden julkisivun takana ja saivat ällistyttävän paljon kannatusta yhteiskunta- ja elinkeinoelämän keskeisiltä vaikuttajilta. Lisäksi muut puolueet alkoivat kannatuksen menettämisen pelossa myötäillä fasistisia liikkeitä. Nämä kanssavaeltajat, olivatpa he aatteellisesti sitoutuneita tai liikkeellä pelkästään opportunismin ajamina, olivat koko ajan olleet fasismin todellinen vaara, eivät niinkään se avoimet kannattajat.

Dosentti Oula Silvennoinen (s. 1970) tunnetaan erityisesti toisen maailmansodan Suomen kipupisteitä luotaavista teoksista kuten Salaiset aseveljet (väitöskirja, 2008) ja Tuntematon Lauri Törni (2013). Hän on kirjoittanut myös elämäkerran Gösta Serlachiuksesta (Paperisydän, 2012).
Dosentti Marko Tikka (s. 1970) on kirjoittanut erityisesti sisällissodasta ja sitä seuranneesta ajasta sekä populaarikulttuurista muun muassa teoksissaan Koston kevät (1999), Valkoisen hämärän maa (2006), Terrorin aika – Suomen levottomat vuodet 1917–1921 (2006) ja Tanssiorkesteri Dallape. Suomijatsin legenda 1925–2010 (2010).
FT Aapo Roselius (s. 1975) on tutkinut laajasti Suomen sisällissodan ja 1920- ja 1930-luvun historiaa. Hänen tuotantoonsa kuuluvat muun muassa Teloittajien jäljillä (2007), Isänmaallinen kevät (2013) ja väitöskirja Kiista, eheys, unohdus (2011).