Palvelut pitää olla saatavilla ja panostaa ennaltaehkäisyyn

Antti Karumäki pohtii, onko kysymys lähipalvelusta, jos matkaa palvelun ääreen on 10 kilometriä. Hän haluaisi vaikuttaa nimenomaan siihen, että palvelut olisivat kaikkien saatavilla tasapuolisesti.

− Pori on maantieteellisesti laaja alue. Kun joukkoliikenne vähenee, jäävät ihmiset ilman niitä palveluita, joihin he veronmaksajina kuitenkin olisivat oikeutettuja, Karumäki toteaa.

Ennaltaehkäisy edullisinta

Toinen asia, johon Antti Karumäki haluaisi vaikuttaa, on ennaltaehkäisevä toiminta lasten- ja nuorten parissa. Hän on koulutukseltaan sosionomi ja työskentelee lastentarhanopettajan tehtävissä päiväkodissa.
−  Jos panostetaan varhaiskasvatukseen ja koulussa myös syrjäytymisen ehkäisyyn, saadaan jokainen panostettu euro ihan varmasti takaisin. Koulunkäynnin ohjaajia ei saisi kouluista vähentää, koska heidän avullaan opettaja voi panostaa opettamiseen ja ohjaajat auttavat lapsia ja nuoria kaikessa muussa. Tulokset näkyvät ja kaikki ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat edullisempi ratkaisu kuin ne, mitä joudutaan tekemään sitten, jos nuoren ihmisen elämä on jo mennyt raiteiltaan.

Uusia työnantajia tarvitaan

Karumäen mielestä työttömyys on yksi kaupungin suurimmista ongelmista ja pitäisi miettiä, miksi naapurikunnat onnistuvat siinä, missä Pori epäonnistuu.
− Yksi ihminen ei kuitenkaan tätä asiaa ratkaise. Siinä pitäisi laajalla rintamalla tehdä yhteistyötä, että tänne saataisiin investointeja ja yrityksiä lisää, koska täällä jo olevat yritykset tuskin pystyvät enää kaikkia työttömiä työllistämään hyvänäkään aikana. Tarvitaan siis lisää ja uusia työllistäjiä paikkakunnalle.

Nyt jos koskaan

Antti Karumäki lähti Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaaksi, koska Vasemmistoliitto ajaa ihmisyyden asiaa ja on pienen ihmisen puolella.
− On se aikanaan ollut isänikin valinta, mutta kyllä sen on itse pohtinut läpi. Olen toiminut Vasemmistonuorissa ja nyt istunut myös yhden kauden kaupungin ympäristölautakunnassa.
Karumäen mukaan edessä ei ole helpot, mutta kylläkin mielenkiintoiset ajat.
− Nyt jos koska pitäisi ihmisten aktivoitua ja äänestää vaaleissa. On tulossa niin isoja asioita, että jokaisen pitäisi välittää siitä miten niitä päätetään.  Pitäisi äänestää puoluetta, jonka arvot ovat mahdollisimman lähelle omat.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 208