Porilaisten palokuntien laskiaismarssi

Porin ensimmäinen paloauto Benz Gaggenau otettiin käyttöön lokakuussa 1921. Porin VPK:n omistukseen se siirtyi 1957 ja museoajoneuvoksi Benz rekisteröitiin 1994. (Kuva Porin VPK:n kokoelmista)

Porin torille kokoontuu 28. 2. kello 18 porilaisten vapaaehtoisten palokuntien paloautoja sekä Satakunnan pelastuslaitoksen yksiköitä. Yhteensä paloautoja on mukana parikymmentä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua paloautoihin Samalla voi kuunnella maineikkaan Porin VPK:n Soittokunnan reippaita säveliä.

Toritapahtuma päättyy jo 135-vuotta vanhaan porilaiseen perinteeseen, laskiaismarssiin. Torille kokoontuneet palokunnat lähtevät marssille kello 18.30 soihtuineen ja paloautoineen reittiä: Tori – Pohjoiskauppatori – Antinkatu – Gallen-Kallelankatu – Pohjoispuisto – Itäpuisto – Kävelykatu – Itäpuisto – Porin VPK:n Paloasema, Itäpuisto 13.

Marssia johtaa Porin VPK:n 1. apulaispäällikkö Joonas Kekki. Porin VPK:n Soittokunta antaa hyvän tahdin marssijoille sekä reipasta kuultavaa yleisölle. Soittokuntaa johtaa Markku Ollila. Soihturivistössä on mukana lähes sata henkeä, sammutusmiehiä, palokuntanaisia ja palokuntanuoria.

Tilaisuuden järjestäjä, Porin Vapaaehtoinen Palokunta, on Suomen toiseksi vanhin VPK. Se on perustettu vuonna 1863, joten nyt on alkamassa sen 154. toimintavuosi.