Tasa-arvoisuus ja avoimuus päätöksentekoon

Yrittäjä Milka Tommila lähti mukaan Joukkovoima hallituspolitiikka vastaan -liikkeeseen, koska oli samaa mieltä. Että tarvitaan joukkovoimaa hallituksen politiikkaa vastaan. Samalla hänen arvomaailmansa löysi kodin Vasemmistoliitosta.
− Joukkovoima-liike antoi mahdollisuuden olla tekemässä jotain konkreettista, mahdollisuuden nousta barrikadeille, oikeasti.
Kunnallisvaaliehdokkaana Milka Tommila etsii samanlaista mahdollisuutta. Tehdä ja vaikuttaa asioihin.
− Porin kaupungilla on monenlaisia ongelmia. Keskusta näivettyy, kaupunginosat eriarvoistuvat, työttömyys kasvaa, nuoret syrjäytyvät – ja samanaikaisesti meillä on kuitenkin käyttämättömiä resursseja. Infra on huonossa kunnossa, teiden surkeudesta on puhuttu ainakin 20 vuotta.
Kaupungin työntekijöiden lomautuksilla ongelmat kaadettiin Milka Tommilan mielestä työntekijöiden niskoille.
− Se oli väärin. Eihän se työntekijöiden vika ole, jos kaupungin taloutta hoidetaan huonosti.

Yrittäjyyttä tukemalla
töitä ja uusia asukkaita

Milka Tommilan mielestä kaupungin vetovoimaa pitäisi lisätä niin, että myös yrittäjyys saisi siitä osansa.
− Keinoja on, jos niitä halutaan käyttää ja panostaa siihen, että kaupunki olisi tunnettu hyvänä paikkana yrittämiselle. Sitä kautta saataisiin myös työtä ja uusia asukkaita.
Milka Tommila tuntee yrittäjän arjen hyvin.
− Itsensä työllistäviä pienyrittäjiä voisi huomioida myös päätöksissä. Meidän mielipiteemme asioista, vaikkapa keskustan kehittämisessä, jää usein kysymättä. Kuitenkin meitä on paljon, monilla eri aloilla. Kaupungin elinkeinopolitiikka voisi sisältää monenlaisia keinoja, erityisesti nyt, kun työttömiä patistetaan ryhtymään yrittäjiksi ja työllistämään itsensä. Esimerkiksi koulutus on yksi hyvä keino tukea ja sitä kaipaavat varmasti erityisesti nuoret yrittäjät. Tiedon tarve on loputon, kun asiat muuttuvat ja kehittyvät koko ajan.

Lasten ja nuorten kohtelu
kertoo yhteiskunnasta

Pelkästään raha ei ole ratkaisu asioihin.
− Kaikkea päätöksentekoa pitää leimata tasa-arvoisuus ja avoimuus. Tarvitaan myös rakenteellisia ratkaisuja, että ihmisistä välittäminen näkyy käytännössä. Yhteiskunnasta syrjäytyminen on sekä yksilön että yhteiskunnan ongelma, on sitten kysymys työttömästä tai nuoresta.
Lasten ja nuorten asiat, hyvin hoidettu varhaiskasvatus ja koulutus, ovat Milka Tommilan mukaan hyvän yhteiskunnan perusta, koska siinä ovat tulevaisuuden eväät.
− Koulujen lopettaminen ja ryhmäkokojen suurentaminen ovat vääriä tapoja säästää, niitä joudutaan maksamaan vielä kalliisti tulevaisuudessa.

Milka Tommila on aktiivinen sekä politiikassa että liikunnassa. Hän on vastavalittu Vasemmistonaisten Valtikan jäsen, Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan hallituksen jäsen, Porin YH-Asunnot Oy:n hallituksen jäsen sekä Porin Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön hallituksen jäsen.  Hän harrastaa aktiivisesti monipuolista liikuntaa sekä itsekseen että poikiensa Voiton ja Taiston kanssa yhdessä.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 237