Porista Hyvinvointikaupunki

Lähihoitajaopiskelija Jelena Kiilholman mielestä Pori on tosi kiva paikka elää, vaikka monta asiaa on vielä korjattavaa tai parannettavaakin.

− Minusta jokaisen kansalaisen tulisi aktiivisesti pyrkiä vaikuttamaan maailmaan ympärillään. Äänestäminen on tärkeää, mutta minun ääneni saan parhaiten kuulumaan minä itse. Pori tarvitsee enemmän nuoria vaikuttajia, jotka tuovat nuorten asukkaiden ääntä kuuluviin.
Jelena Kiilholma on itse kuulunut aktiivisiin nuoriin. Hän on toiminut Pomarkun 4h-yhdistyksen hallituksessa 2012-2015 ja tehnyt vapaaehtoistyötä nuorille suunnatuissa harrastetapahtumissa vuodesta 2008 asti.
− Jo ala-asteelta asti olen tiennyt olevani vasemmistolainen, vaikka politiikkaan olenkin lähtenyt mukaan vasta hiljattain. Vasemmistoliiton periaateohjelma vastaa täysin omia näkemyksiäni ja arvojani.

Väärät keinot käytössä

Porin kaupungin suurin ongelma on Kiilholman mielestä työttömyys ja syrjäytyminen, vääränlaiset toimenpiteet syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä työttömyysprosentin laskemiseksi.
− Työttömyys on taloudellinen ja sosiaalinen ongelma. Työttömille askartelutoiminnan järjestäminen ei luo uusia työpaikkoja tai työllistä ihmisiä. Palkkatyön järjestäminen luo.

Väärästä paikasta säästöt

Porin kaupungin mittavat säästötoimenpiteet ovat Jeleena Kiilholman mielestä tarpeellisia, mutta nyt ne on kohdistettu juuri sinne, mistä ei ole varaa säästää.
− Kaiken lisäksi huonoin tuloksin. Vuoden 2016 säätöjen seurauksena terveyshuollon henkilöstö ja sijaiset ovat entistä enemmän loppuunpalaneita. Moni opiskelija suunnittelee muuttoa toiseen kaupunkiin valmistumisen jälkeen.
Kiilholman mielestä Porissa vanhustenhoidossa inhimillisyys alkaa olla jo kaukana.
− Nykyisessä tilanteessa hoidon fyysinen puoli kyllä toteutuu, mutta hyvinvointi on muutakin kuin fyysistä. Ihmisen psyykkinen hyvinvointi kulkee käsi kädessä fyysisen hyvinvoinnin kanssa. Hoitajamitoituksen nostamisella voidaan taata hyvää hoitoa, kun hoitajalla on liukuhihnatyön sijasta aikaa myös sosiaaliselle kanssakäymiselle potilaiden kanssa.

Tärkeintä on hyvinvointi

Jelena Kiilholmalle tärkein asian on ihmisten hyvinvointi jokaisella tasolla.
− Hyvinvoiva kaupunki edellyttää hyvinvoivia asukkaita. Haluan vaikuttaa siihen, että Porista voisi tulla Hyvinvointikaupunki!

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 209