Porilaiset ansaitsevat parempaa uudistumista

Vasemmistoliiton Porin valtuustoryhmä ottaa  julkilausumassaan reippaasti kantaa kaupungin työntekijöiden lomautusten vuoksi sekasortoon ajautuneisiin julkisiin palveluihin.
– Parempaan on pystyttävä, ja pystytäänkin, kunhan otetaan poliittinen järki käyttöön, todetaan ryhmän puheenjohtajan, Tapio Furuholmin, allekirjoittamassa julkilausumassa.
Vasemmistoliiton ryhmä ehdottaa poliittisen järjenkäytön lisäksi 0, 25 prosenttiyksikön kunnallisveron korotusta.

Vasemmistoliiton Porin valtuustoryhmän julkilausuma kokonaisuudessaan:

Porilaisten palvelut on oltava kunnossa 

Äärimmäisyyksiin viety lomautuspäätös on ajanut porilaisten palvelut sekasortoon. Toistuvat uutiset vakavista puutteista lasten ja nuorten terveyspalveluiden ongelmista eivät ole Porille kunniaksi. Valtion viranomaisten asettamat uhkasakot runtelevat kuvaa Porista entisestään. Parempaan on pystyttävä, ja pystytäänkin, kunhan otetaan poliittinen järki käyttöön.

Vasemmistoliitto haluaa turvata porilaisten palvelut ja vanhusten inhimillisen hoivan ja valtuustoryhmä esittää 0.25 prosenttiyksikön kunnallisveron korotusta. Se toisi porilaisten palveluihin käytettäväksi runsas kolme miljoonaa euroa. Korotuksella voidaan olla vaikuttamassa Vasemmistoliiton ehdottomaan esitykseen: Porin kaupunki ei lomauta henkilöstöään vuoden 2017 aikana.

Veronkorotuksella perusturva voi purkaa sijaisten käyttökiellon, hintalappu noin miljoona euroa. Puutteita vanhustenhuollossa voidaan oikaista palauttamalla hoitajamitoitus 0.65 hoitajaan asukasta kohti.

Perusturvan johto on lausunnossaan asettunut uuden lastensuojelun perheyksikön käynnistämisen kannalle. Pienellä rahalla,  75 000 euroa, saataisiin inhimillisesti ja taloudellisesti hieno ratkaisu.

Vuokratonttien myynti asukkaille tuo miljoonia kaupungin kassaan. Vasemmistoliitto esittää, että miljoona euroa rahoista kohdistetaan vuonna 2017 ns. vanhojen asuinalueiden kunnallistekniikan, muun muassa katujen ja teiden kunnostamiseen. Kaupunginhallituksen tulee erikseen valvoa, että rahat käytetään esitettyyn tarkoitukseen.

Pori uudistuu. Se sopii Vasemmistoliitolle, mutta uudistuminen ei voi perustua jatkuvaan palveluiden leikkaamiseen. Porilaiset ansaitsevat parempaa uudistumista.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmältä toimeksisaaneena Tapio Furuholm,  puheenjohtaja.