Puhutaan suoraan, korulauseita ei tarvita

 

Muurari Mika Tuomela on vuosia toiminut ay-liikkeessä. Hän on ollut Rakennusliiton osasto 613 hallituksessa ja toiminut muurarien ammattiosaston taloudenhoitajana yli 10 vuotta. Sitä kautta tie toi Vasemmistoliittoon, joka on Mika Tuomelan mukaan sopiva tausta duunarille.
Mika Tuomela lähti kunnallisvaaliehdokkaaksi, koska asiat eivät vaan ole parhaalla mahdollisella tolalla.
− Tämä säästäminen se on Porin isoin ongelma. Säästetään väärästä paikasta, kun pannaan esimerkiksi opettajatkin lomalle, jätetään teiden kunnossapito oman onnensa nojaan ja rahaa kuitenkin on. En minä tiedä mihin se raha menee, mutta sen tiedän, ettei se oikeisiin asioihin mene.
Tuomela on tottunut puhumaan suoraan ja niin kuin asia on. Korulauseita ei tarvita.
− Meidänhän käy tässä sotessa nyt hyvin, kun saadaan sentään pitää sairaala ja sen laajat palvelut. Mutta mitäs ihmeen apua siitä on, jos ei ihmisellä ole varaa siellä itseään hoidattaa? Mitä apua on lääkäristä, jos ihmisellä ei ole varaa hakea lääkkeitä apteekista, paitsi jos jättää sitten ruuan ostamatta?
Mika Tuomela ei voi ymmärtää sitä, että sitten mietitään lentoreittejä.

Tehdään eikä meinata

Tuomela ei myöskään halua sen enempää kuulla kuin antaa katteettomia lupauksia.
− Kun Olkiluotoa alettiin rakentaa, sanottiin, että Porissa sitten ei ole enää yhtään työtöntä rakennusmiestä. Ja kuinkas kävi?
Tuomelan mielestä kaupungin pitää investoida. Kaupungin pitää  investoida niin, että ihmisiä pääsee töihin.
− Kaupungin pitää ensisijaisesti työllistää paikallisia, työttömiä ihmisiä.
Kaupungin pitää Tuomelan mielestä myös myöntää, jos hommat menee pieleen.
− Tottakai pitää yrittää, pitää kehittää. Mutta kyllä se pitää sanoa suoraan, jos homma ei toimi. Ei se aina auta paikkaamisesta ja paikkaamisen paikkaamisesta. Jos perusta on huono, siihen ei hyvää päälle saa. Pitää aloittaa uudelleen, alusta, eri tavalla. Ei sen kummempaa ole.
Kaupungin vetovoimaisuudelle keskustan pitäminen elävänä on tärkeä asia.
− Ei ne niin kummallisia ne keinot ole. Laitetaan kiekkopaikkoja, ihmiset tulee keskustaan ostoksille. Kyllä se raha sieltä sitten takaisin tulee, vaikka ei niitten parkkimaksujen kautta.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 238