Vasemmistoliitto on täysosuma

Kolminkertainen skeetin Euroopan mestari Maarit Lepomäki on vasemmistoliittolainen. Hän ei ole koskaan harkinnutkaan mitään muuta vaihtoehtoa.
− Olen vasemmistolainen toisessa polvessa. Vanhempani olivat poliittisesti sitoutuneita ja siksi Vasemmistoliitto on minulle aina ollut täysosuma. Puolueen arvot ovat oikeat.

Asioihin pitää puuttua

Luvatalla tuotannonsuunnittelijana työskentelevä Lepomäki on ehdokkaana, koska aika sitä hänen mielestään vaatii.
− Säästöjä, kiristämistä, pienituloisten ja apua tarvitsevien kyykyttämistä. On puututtava asioihin, jotka tietää vääriksi, Lepomäki toteaa.
Porin kaupungin veroäyri ei Maarit Lepomäen mukaan ole kohdallaan, jos pitää lomauttaa työntekijöitä, korottaa maksuja ja karsia palveluja.
− Monella ihmiselle maltillinen veroäyrin korotus ei kukkarossa tunnu. Paljon vaikeampaa on, jos vaikka terveydenhuollon maksut ovat sitä luokkaa, ettei voi mennä lääkäriin tai hoidattaa itseään. Yhteisön tehtävä on pitää huolta niistä jäsenistä, jotka apua ja tukea tarvitsevat. Ei viedä heiltä loppuakin toivoa.

On sitä ennenkin keinoja keksitty

Lepomäen mielestä Porin kaupungin pitäisi tehdä paljon enemmän nuorten työllistymisen eteen.
− Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy pitäisi olla siellä tärkeimpien asioiden listalla. Nuorille pitää tarjota mielekästä tekemistä, silloinkin kun nuori ei ole mikään lukijatyyppi. On sitä ennenkin keinoja keksitty, miten ei muka nyt. Minullakin on edelleen työkavereina ihmisiä, jotka nuorena tulivat koulutukseen, josta sitten saivat työpaikan, kun läpäisivät kurssinsa. Nuorilla ihmisillä pitää olla mahdollisuuksia ponnistaa eteenpäin, heidän pitää saada tukea siinä taustasta ja sosiaaliluokasta riippumatta.

Unelmien saavuttaminen vaatii työtä ja tukea

Maarit Lepomäki tietää kokemuksesta mitä unelmien tavoitteleminen tarkoittaa. Hän tietää, miten paljon työtä pitää tehdä menestymisen eteen ja miten tärkeää on myös läheisten ja yhteisön tuki. Kahdet olympialaiset ja kolme Euroopan mestaruutta ovat vaatineet panostusta. Nyt kilpaileminen on jäänyt, ja ammuntaharrastuksen rinnalle on tullut myös golf.
− Se on hyvää liikuntaa. Kunnosta kannattaa aina pitää huolta.

Tätä ehdokasta voit äänestää numerolla 218